Използване на чаени торбички

Всички пием чай, но не всички, знаем, че чаеното пакетче има много други приложения. Затова не бързайте да изпращате сварената торбичка в кошчето. Тя ще ви бъде полезна за ефективно почистване, лични грижи, готвене и много други. Например, вместо да изпратите килима за почистване, може бързо да го подредите, като използвате същите торбички за чай. Все още не сте сигурни, как? Предлагаме ви да прочетете как да го направите.

Междувременно, вижте за мен тук: Извозвам боклуци от домовете на хората

Направете спа процедури

Както казахме, чаят има омекотяващо свойство, така че горещите вани с добавяне на няколко сашета ще направят, дори грубите пети нежни, както и ще премахнат неприятната миризма.

Отървете се от тъмните кръгове под очите

За тази цел е подходящ зелен чай. Нанесете торбички, върху очите си, за да подобрите кръвообращението и да се отървете от подуването. Цветът на чая неутрализира останките от синьо, което ще ви придаде свеж и цъфтящ вид.

Почистете килима

Почистването на гъвкавият интериорен предмет е скъп и отнемащ време процес. Облекчете го, като поръсите леко изсъхнали, но влажни използвани чаени листа по килима. Изчакайте напълно да изсъхне и старателно вакуумирайте повърхността: мръсотията ще изчезне, а неприятната миризма ще е по-ярка.

Кисело месо

Чаят ще спаси месото от твърдост и ще му придаде красив цвят. Свинското, например, понякога се вари в зеленчуков бульон с добавяне на черен чай. Просто сварете торбата и накиснете месото в чаената марината за час-два.

Третирайте кожата и косата си

Антиоксидантите, съдържащи се в чая, имат подмладяващ ефект (по-точно, предпазват от стареене). Хвърлете няколко чаени торбички във ваната и измийте косата си след шампоана със слаби чаени листа. Така ще подхраните тялото с полезни микроелементи и ще овлажнявате кожата и косата си.

Подхранете растенията

Както градинските, така и стайните растения харесват слабите чаени листа, което предпазва коренището от гъбички. Използваният чай се употребява и като азотна тор, а торбичките са добри като дренаж за саксии.

Използвайте като боя

Чаят е естествено кафява боя. Той ще помогне за боядисването на хартията, боядисване на бели неща в светло кафяво или зеленикав цвят. Между другото, яйцата за Великден също се боядисват с чай, а хибискусът им придава пастелен син цвят.