Какви билки растат без почва

Когато на прозореца ви има саксии със зеленини, това предизвиква възхищение у гостите и гордост у вас. Радва, дори очите на минувачите. Това веднага е говори за стопанина на дома: човекът отглежда саксии с цветя, има билки, които лекуват и полага грижи за всички тях. Но какво ще стане, ако няма абсолютно никакво време за това. Може би изоставяте стайните растения? Научете от тук за Цена за почистване на двор в София.

Билки в банки

Лавандулата е наистина универсално растение. Използва се в козметологията и медицината, като елемент от интериора и подправка за различни ястия. Лавандулата е символ на красота и изящество и в същото време спокойствие и увереност. Няколко листа, добавени към чая, допринасят за добрия сън и могат да облекчат главоболието.

Това растение има много приятна нежна миризма. Той е идеален за овкусяване на помещения, а също така елиминира молци и някои насекоми. Просто сложете клоните от лавандула, върху рафтовете на шкафа. Самата трева ще расте по-добре на перваза на прозореца, защото обича светлина и чист въздух.

Босилекът все повече се използва при приготвянето на месо, супи и салати. Тази подправка е задължителна. Босилекът има специфичен остро-солен вкус и особен аромат. Добре върви и с други подправки.

Кралската трева, както казва и името на подправката се превежда от древногръцки, трябва да стои на слънце поне 6 часа на ден. Само при такива условия растението ще расте активно.

Ментата е естествен абсорбатор за неприятни миризми. Клонче от това растение може да освежи хладилника или кухнята ви. Пресни или сушени листа от мента се добавят към чай и десерти, украсяват ястия за празничната трапеза и дори се използват за изплакване на устата.

Ако решите да отглеждате това растение на прозореца си, обърнете внимание на местоположението на буркана. Директната слънчева светлина може да повреди ментата, а листата й просто изгарят.