Какво не знаем за ламинат

Ламинираният паркет е сравнително ново изобретение, което е навлезе в света на подовите повърхности като буря. Тази настилка за под е гъвкава, лесна за поддръжка и на разумни цени. Някои хора смятат, че това е „супер материал.“ Въпреки това съществуват редица недостатъци, когато става въпрос за избор на ламиниран паркет. Важно е да се разбере доброто, лошото и грозното, преди вземането на окончателно решение за това дали да използват този материал във вашия дом или бизнес имот.

Ползите от parket

Удобна опаковка: Натуралната и естествена визия на твърдата настилка, създава впечатление за дъски, които са с 8 или 10 фута дължина, а понякога дори и по-дълги. За разлика от ламинираните дъски, които симулират твърда дървесина се продават в удобни 4 типа ивици. Те често са на разположение във форма на плочки в различни размери.

Универсалност: Днес ламинираният паркет може да симулира външния вид по десетки различни начини  най-вече с природни дървени материали. Процесът на печат може да се възпроизвежда с появата на различни естествени камъни и керамични материали, подови настилки. Възможно е да се създава различна степен на текстурата на повърхността от тези естествени материали.

Ламиниран паркет проектиране

Почистване: На износване този слой на ламинат предпазва материала от петна и разливи. Това прави лесно почистването и поддръжката. Обикновено единственото и редовно изискването е да се мете или прахосмукира пода, за да премахнат грубите замърсявания, които могат бавно да се натрупат като ерозира и да образуват траен слой с течение на времето.

Монтаж: Монтажът на ламиниран паркет е също много лесен. Такъв може да е от вида направи си сам настилка. Съществуват много и нови иновации в производството на този материал, които са го направили, така че дори не е необходимо да се използва лепило. Цяла стая обикновено може да бъде завършен само за ден или два.

Здраве: Ламинираният паркет е естествено устойчив срещу растежа на плесен и бактерии. Той може да се третира с устойчиви и анти-бактериални специални алергенни покрития, което го прави напълно безопасно.

Разширяване: Естеството на процеса на инсталиране означава, че настилката от този материал не се спазва директно на пода. По-скоро всички парчета на пода са блокирани, или залепени една към друга. Това означава, че материалът може да се разшири, или в резултат на промени в налягането и температурата, без изкълчване и счупване на пода.

Аклиматизация: Твърдата подова настилка трябва да седи в една среда, в продължение на 3-6 седмици, така че да може да се аклиматизира към температурата и налягането на района. Ламинати могат да бъдат инсталирани в най-малко 36 часа.