Как да изберем фитили за обувки?

Доскоро, чувстваните ботуши бяха смятани за обувки за малки деца и пенсионери. Сега идеята за тази обувка се е променила и постепенно набира вниманието на широк кръг от модни жени. В допълнение към класическите ботуши, можете да намерите модели с гумени подметки, галоши, филцови ботуши, направени под формата на дамски ботуши, украсени с мъниста, бродерия и др. Днес магазините предлагат широка гама мъжки и дамски обувки на едро и дребно.

В филц ботушите са направени от овчи овчи вълна. Използват се два вида вълна: летни, леки, с малко пух и зима, твърди с дълги влакна и мощен подпюш. Традиционният метод на производство е заглушаване и свиване в гореща вода. Благодарение на естествения материал и начина на производство, обусловените ботуши са един от най-надеждните видове обувки, който предпазва от тежки студове.

Когато купувате, обръщайте внимание на усещането. Материалът трябва да е плосък, с еднаква дебелина, с уплътнение на дъното. Днес на рафтовете можете да намерите модели с мълния, но истинските ботуши винаги са безшевни – без един шев и закрепване.