Козметичните ремонти на дома – подготовка и демонтаж

Само преди няколко десетилетия, голямата промяна по дома е била разбирана като лепене на тапети, актуализиране на подови настилки, боядисване или варосване на тавана. Днес, тази концепция е свързана с широк спектър на действия: тя се състои в подмяна на врати и прозорци, профили, частична подмяна на ВиК, облицовки, монтаж на окачени тавани, демонтаж на контакти, ключове и други неща.

Това е съвременният ремонт на апартаменти, който включва всичко, което не е свързано с реконструкция у дома. Ако имате намерение да направите козметичен ремонт в апартамент, без да харчите много време и пари, но нямате строителни умения, разгледайте нашите препоръки и контакти с фирми за следните услуги:

ХАМАЛ.BG – хамали за транспорт и товарни превози;

SMETISHTE.COM – почистване с извозване от мазета и тавани;

FORI.EU – извозване на стари мебели от София.

Подготвителна работа:

Преди да започнете, подгответе стаята, в която на първо място ще се направи ремонт: За целта премахнете всички вещи и мебели в друга стая, големи неподвижни обекти (например, дрешник, гардероб, спалня, кухненски шкафове и др.) внимателно увийте с найлон. Ако не планирате да смените настилката, използвайте велпапе, а на върха припокриващо се филмово покритие. За да защитите цоклите просто запечатайте и затворете. Не забравяйте да изключите електрическата мрежа с ключове и контакти. Отстранете подложката и внимателно покрийте всички дупки със специално хартиено тиксо. Има няколко принципа на „правилна“ поправка: работа винаги трябва да се извършва от горе на долу (от тавана до пода); последователността на работата се извършва на принципа на „от мръсни, на чистия “ (т.е., извършване на първата най-трудоемки и мръсна работа); ремонт на апартамент с една спалня започва от задната стая и се движи към входната врата, на последния етап е балкона; ремонтът апартамент с една спалня може да се стартира директно със стаята или в кухнята. Ако промените прозорци, врати, ВиК – би било, както следва (след подготовка) стъпка на работни места. Ако се ограничим само до стените и тавана, а след това се чете това, което трябва да се прави по-нататък.

Демонтаж на стари покрития:

За да се започне реформа на стените и тавана, трябва да се премахнат старите покрития. Отстраняването може да стане със стоманена шпатула, а след това с шкурка, за да се подобри адхезията на новата повърхност на покритието. Следва почистване с валяк и след това се отстранява с помощта на шпатула всички остатъци. Конвенционалните тапети от хартия се отстраняват и чрез накисване. Старите петна от боя трябва да бъдат отстранени само в случай на напукване. Срещу мастило работи струя горещ въздух от сешоар или специален състав се стрипинг, след което се пречиства с шпатула.