Методът „20-10“ – в почистване на дома

Ако сърцето ви претупва при вида на бъркотията, то опитайте метода 20 от 10. Той ще ви спаси.

Повечето хора се сблъскват с необходимостта да почистят, обикновено едно от следните две неща:

  1. Изчакайте, докато съберете сили , а след това завъртете всички безредици наведнъж.
  2. Решете, че всичко е далеч отвъд възможностите, а чистотата е само тези места, където няма как да се премахне.

За съжаление, нито един от подходите не дава надеждни резултати. Освен това и двата метода са неефективни. Проврете и за цени за извозване на стари мебели 0888 00 11 33.

След почистване на къщата идва нов маратон, стига да не губите търпение може да следвате принципа на постоянство в чистенето. Така няма да се налага цял един ден или по-лошо цял уикенд да отделите, за да върнете реда и чистотата в дома си.

Ако къщата ви като цяло все още е мръсна, то има и друг изход.

Методът на „20-10“ е на 20 минути с почистване, след 10 минути почивка.

Ако мислите, че не е нужно време, за почивка грешите. Дори ще се изненадате, че някои домакински дейности в почистване за 20 минути могат силно да ви изтощят. Просто включете таймера за 20 минути и започнете да се движите.

И защо имаме нужда от почивка? Повечето от нас не обичат да натоварват телата и мозъците си с неща, за които не им се заплаща. Това обаче не е оправдание да живеете в пълен хаос и мизерия. Нуждаете се от награда и нека тя да е 10 минутна почивка.

Вие имате пълното право да пиете чаша кафе в чиста апартамент, да проверите новините в социалните мрежи, да се забавлявате с нищо и всичко това с чиста съвест.

Без такива малки награди мозъка ви няма да се измъкне от навика, че сте му отнели 20 минути за нещо добро, в случая чистотата на дома. Другият път няма да намерите ентусиазма в почистването

Друго предимство на метода 20/10 е, че знаете предварително, че следва неприятна работа преди таймера да подаде сигнала за релакс. Всичко това може да се превърне в безкраен маратон.

Нека да разгледаме това, което може да направите в рамките на 20 минути:

Например, никой не обича да мие чиниите, пуснете пералнята с пране и направете почистване на банята. Всеки би предпочел да отложи за по-късно неприятните дела. Тогава съчетайте ги и с приятни занимания.

Ако носите в ръка таймер ще останете изненадани, колко много можете да постигнете.

20 минути истинска промяна, разтоварване с пълнене на пералнята и отново почистване на банята.

Започнете с малко. Само 7 дни в един подход 20/10 ви дава възможност да видите как животът ви ще се подобри. Съвет: ако ви харесва и се нуждаете от повече време, винаги можете да добавите всеки ден друг подход 20/10.