Микрокапсулирани и други лекарства, използвани за дървеници

Дървеници

Има много популярни методи за борба и пръскания на дървеници. Едни от тях са микрокапсулните и други лекарства.

Микрокапсулираните лекарства за дървеници имат някои недостатъци: инсектицидът не започва да действа веднага след нанасяне, а само след като се просмуква през обвивката на капсулата – в резултат, на което желаният ефект се наблюдава, след няколко дни:

висока цена;

кратък срок на годност;

спазване на температурния режим по време на съхранение на лекарството;

възможността за свикване с инсектицида, който се развива в дървениците с течение на времето.

Как да премахнете дървеници с народни средства?

Традиционни методи срещу домашни буболечки са следните:

Твърде ниски или високи температурни условия. Температурите от 10 ° C до 20 ° C и от 30 ° C до 35 ° C причиняват дискомфорт при паразитите. Те не са вредни за дървениците, но предотвратяват тяхното размножаване;

Ярка светлина. Паразитите са предимно нощни, защото се страхуват от ярка светлина и се опитват да се скрият в уединен ъгъл през деня;

Аромати на някои полски растения. Поради отличното си обоняние, дървениците не понасят силни миризми. Основните „врагове“ на кръвопийците са пелинът и вратигата. Поради възпиращия ефект, билковите букети и настойки от тях се използват като профилактика, тъй като ароматите на билките не са в състояние да унищожат дървениците;

Парфюмерия. Колкото по-остър е ароматът на парфюма, толкова по-неприятен е за паразитите;

Химикали. Всички химикали имат силна миризма, която плаши кръвопийците, но не ги унищожава. Оцет, ацетон, керосин, терпентин се използват като превантивни мерки за дезинсекция на помещенията.

Народни средства за унищожаване на дървеници

Ако паразитите в къщата са се появили наскоро, тогава може да опитате народни методи за справяне с тях:

Най-простото средство е оцетната киселина. Използва се за смазване на всички повърхности и места, където могат да живеят кръвосмучещи насекоми. Обработката трябва да се извършва многократно, с почивка от няколко дни. Концентрираният разтвор няма да развали пода и мебелите.

Дървеници могат да се поставят в процепи и други места, които се смазват с тинктура от валериана. При неговата миризма паразитите започват да пълзят на повърхността и в резултат на това умират. Агентът не действа върху яйца от насекоми, поради което се използва многократно. Тинктура от валериана не трябва да се използва, ако в къщата има домашни любимци.

Едно от най-старите средства за унищожаване на дървеници е смес от керосин, зелен сапун, терпентин и вряща вода (2x4x1.4×15). Приготвеният разтвор се използва за овлажняване на местообитанията на вредителите.

Най-безопасният начин е да се използва вряща вода. Местата, където живеят дървеници, се третират с пара или се обливат с вряща вода.

Клоните от пресен пелин имат възпиращ ефект. Те трябва да бъдат разположени под леглото и до планираната борба с вредителите да е възможно най-спокойна, а ефектът най-траен. Важното е в крайна сметка да може да се живее и спи, без никакви ухапвания.

Възможно е да се отървете от дървеници с народни средства, но използването им изисква търпение , тъй като желаният ефект може да бъде постигнат само след многократно лечение.

Ако с помощта, на дори най-добрите и най-ефективни средства за избавяне от дървеници не сте работили, тогава може да използвате услугите на специални фирми. Експертите ще извършват компетентно и бързо работа по борба с вредителите. Не се колебайте да ги потърсите, дори само за консултация.