Начинът на дядо за почистване на дивана – хитринки за почистване на покъщнина

Начинът на дядо за почистване на дивана – хитринки за почистване на покъщнина

Ако в къщата няма подходящи химикали, може да почистите дивана със сода, оцет или смес от тези вещества. Бикарбонатът перфектно абсорбира миризмите, а оцетната киселина премахва, дори най-упоритите и остарели замърсители. Знаели ли сте за това?

Днес ще ви разкажем някои трикове от времето на дядовците ви. Ако те не проработят при вас и мебелите са много стари, винаги може да предприемете почистване на покъщнина София. Ето, за какво говорим:

Общи препоръки за почистване

За тапицерията на мека мебел се използват различни материали, всеки от които има свои собствени свойства и изисква определени правила за грижа. Продукти, подходящи за почистване на груб памук, мат или жакард, не са подходящи за коприна, велур или кожа. За да започнете е необходимо да тествате избрания почистващ състав върху малка част от материала на неподходящо място.

Содата се счита за нежно почистващо средство, но в комбинация с оцет може да развали външния вид на дивана завинаги. Материалът ще промени цвета и текстурата, ще се появят белезникави петна. Обърнете специално внимание при обработката на коприна, велур, кожени покрития.

Ето основните правила за почистване у дома:

Внимателно отстранете праха от повърхността на материала с прахосмукачка. Избършете кожените и дървените материи с влажна кърпа. Сухите замърсявания се почистват с четка за плат. Мокрото почистване на мека мебел се извършва внимателно, като се внимава да не се намокри тапицерията на дивана. За да направите това, навлажнете гъбата в сапунен разтвор, повдигнете я и едва след това докоснете тапицерията. Ако пълнежът все още е много мокър, за да избегнете образуването на гъбички, отстранете възглавницата на дивана и подсушете. За да направите това, намокрете повърхността със суха кърпа или хартиена кърпа, използвайте вентилатор или сешоар.

Основното е, че тъканта не е повредена, не изсушавайте мебелите под поток от топъл въздух и не ги излагайте на слънце. След обработката на дивана содата на прах трябва да бъде напълно отстранена, без остатък. Материалът може да се почиства с прахосмукачка или да се изчетква. Останалите частици сода бързо абсорбират влагата от въздуха, материята на това място залепва и бързо се замърсява.

Палавите материали като велур, флок, кадифе изискват внимателно боравене. Почистват се с гъба или мека четка, а от прах с прахосмукачка с безчетков накрайник.

Това са само някои идеи, които може сами да опитате у дома. Винаги може да потърсите и професионална помощ на следния адрес: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0.

Източник: ЧИСТАЧИ.COM