Обратно към природата – Цени за извозване на мебели

Обратно към природата - Цени за извозване на мебели

Внасяме естествения стил директно в своя дом, използвайки естествени материали – памук, кожа, лен, камък и дърво. Звучи интересно, нали, а наред с това е и много красиво. Вижте как се прави:

Еко стилът (на гръцки eikos – къща, жилищна площ) създава усещане за свежест и връзка с природата. Поради все по-важните и за щастие, все по-утвърдени устойчиви принципи, еко стилът се наложи и в популярната култура, а чрез него и в дизайна на пространствата. За да проектирате в еко стил и своя дом, вижте повече за цени за извозване на мебели. Планирайте нещата от тук: https://www.bulkom.com/ceni-izvozvane-stari-mebeli-sofia.

Еко стилът се опитва да пресъздаде естествената среда на човешките местообитания и оптимално да се хармонизира с тях. Еко стилът не е непременно устойчив, не е непременно екологичен, той само изразява своята идея.

Зад развитието на този стил не стоят високопарни имена в архитектурата или дизайна. Стилът е почти уникален именно поради заимстването на форми и методи от други по-изявени направления в дизайна.

Добър пример за този вид смесване на стилове е Алвар Аалто, „бащата на модернизма“, който проектира къщи с дървета, които растат през покривите и се увиват около тях само с минималистични плевели. Началото на еко стила може да се проследи в края на 20-ти век, когато хората се умориха от екологичните проблеми и решиха да създадат свой собствен „чист“ свят в домовете си. Родоначалниците на екологичния стил са скандинавските дизайнери, които първи съчетават естествени материали и иновативни, модерни форми. Японските традиционалисти също направиха подобни връзки. Поради своята положителна енергия, която насърчава релаксацията, вниманието към здравето и благополучието.

Обзавеждането на стая в еко стил, разбира се, не може да се подчинява на никакви правила. Единствената полезна насока може да бъде използването на невредни, естествени, лесно разградими материали за планетата. Вашият характер, желания, навици, възраст и дори статус могат да бъдат отразени в създаването на обстановката, само нейната принадлежност към еко дизайна ще остане безспорна с използването на правилните материали.

Когато избирате мебели, избягвайте ПДЧ, пластмаса и хромиран метал. Едно от най-важните предимства на екологичния стил е чудесна възможност да реализирате вашите фантазии. Може да използвате всякакви цветове и естествени материали за декорация и оборудване. Естествените материали като тръстика или други тапети от твърда дървесина, речни камъни, които могат да се използват като стенни покрития, са перфектни.

Декор в еко стил: вази от стъкло (предимно зелено) или глина, естествени цветя, плетени кошници, сандъци, клони на дървета, обикновен ленен или памучен текстил, дървени или сламени съдове и солници. В кухнята може да поставите и клонки изсушена трева. Такива придават специална мекота на помещението.

Основната грешка при създаването на еко стил се случва, ако се захванем да съчетаваме много декоративни елементи, дърворезби, вази, картини и др. Не забравяйте, че еко стилът отразява модерния интериор, минимализъм, семплост и функционалност. Той не разхвърля и не се опитва да превърне градската среда в селска. Еко стилът се слива с околната среда.

Интериорният дизайн в еко стил е идеален за хора, които се чувстват отговорни към околната среда, в която живеят: екологичният дизайн е не само елегантен и красив, но и израз на известен протест срещу необузданото консуматорство и замърсяването на природата.

Източник: BULKOM.COM