Опаковане на подаръци

Популяризирането на екологичен начин на живот се превърна във философия, наречена Zero waste. Тази тенденция се стреми да промени общия начин на живот, да намали отпадъците, да рециклира правилно и да използва повторно различни неща и материали.

Тук може да поръчате: Извозване на отпадъци в София.

Привържениците на тази тенденция изоставят това, което потенциално ще се окаже в кошчето, и търсят алтернатива на „еднократния живот“. Така например, найлоновите торбички могат да бъдат заменени с платнени торбички, а кафето може да се вземе само в картонена чашка. Екоосъзнаването важи за абсолютно всички области на живота, затова сме подготвили за вас 3 интересни и прости варианта за опазване на околната среда за опаковане на подаръци.

Furoshiki е японска техника за опаковане на неща в парче плат, в което можете да увиете всичко, което ви харесва. Простият и ефективен начин, също може да ви е полезен, ако спешно се нуждаете от чанта. В Япония този метод на опаковане е толкова популярен, че се появи специална бележка за това, как да направите фурошики, въз основа на това, което трябва да опаковате.

Чанти от плат или платнени чанти

Платовите торби са просто чудесна идея за опаковане. Те могат да бъдат полезни в ежедневието и след празниците. Такива торбички могат да се използват за съхранение на различни неща и продукти, като зърнени храни, тестени изделия и ядки. Освен това може да направите пакет със собствените си ръце, дори и никога да не сте го шили преди, за това се нуждаете от малко въображение, търпение и красива материя.

Използвана хартия

Не бързайте да изхвърляте останалата хартия от подаръците, които сте получили. Останките, както и вестници и картон от обикновени кутии, може да направите подаръкът много по-оригинален, дори повече отколкото можете да си представите. С такава опаковка перфектно се комбинира ютово въже, което не съдържа пластмаса.

Занаятчийска опаковка

Подаръците могат да бъдат опаковани в обикновена занаятчийска хартия и украсени с елхови клонки, шишарки, бонбони, под формата на карамел и копчета. Гарантираме, че по време на такова опаковане подаръците ще внесат и много празнично настроение!

Да бъдеш екосъзнателен всъщност е лесно. Основното нещо е да започнете. Опитайте нашите съвети и тази година направете подаръци по един от предложените начини. Толкова хубаво да получавате подаръци, опаковани от човек.