Развенчаване митовете за живота на батерията – мобилни телефони, таблети и лаптопи

Батериите трябва да се грижи правилно – те са важна част от нашите мобилни устройства и технологията на батерията не е напреднала толкова бързо, колкото други технологии. За съжаление, има много невярна информация около батериите, в това число потърсете повече в резервни части за лаптопи.

Някои от най-големите митове идват от старите технологии за батерии и са активно вредни, когато се прилага за нови технологии за батерии. Нещо подобно на представата за някогашните телевизори, за които реално биха били от полза услугите по ремонт на телевизор админ бг.

Например, за никелови батерии, е важно да бъдат напълно разредени, докато съвременните литиеви батерии не трябва да се разтоварват напълно.

Старите батерии имат „ефект на памет “ и трябвало да бъдат напълно освободен от 100% до 0%, за да се запази качеството им. Съвременните устройства използват литиево-йонните батерии, които работят по различен начин и не оказват влияние на паметта. В действителност, на пълното разреждане на литиево-йонна батерия е лошо. Трябва да се опитате да извършите плитки разряди и заряди от 40-70%, преди да го презареждате. Опитайте се да не позволявате на батерията да пада под 20%, освен в редки случаи.

Ако ви се налага да изпълните батерията до 50% и след това да освобождавате до 50% отново, към това трябва да се приспадне един „цикъл“ с модерни литиево-йонни батерии.

Има само един проблем, че плитките разряди могат да причинят объркване на лаптопа. Тези заустванията може да ви покажат погрешни оценки за това колко дълго батерията на устройството ще издържи.

Топлината може да намали капацитета на батерията. Това се отнася за всички видове устройства – дори смартфони. Батерията в лаптопа, в района на електрониката може да се нагорещи, а това допринася за износване на батерията. Вижте повече в сервиз за телефони.

Ако имате лаптоп, които използвате и е включен в мрежата през цялото време, извадите батерията му. Това може да увеличи живота на батерията чрез ограничаване излагането на батерията на топлината на лаптопа си. Това няма да направи прекалено голяма част от разликата при нормална употреба, но ако сте с помощта на лаптоп, за да играе много взискателни игри и това е загряване доста малко, може да е полезно. Разбира се, това се отнася само за части за лаптопи с подвижни батерии.