Интериори на мазето от Фирми за почистване на мазета

Прекрасният интериор на сутеренното помещение ще е полезен за всички собственици на частни къщи. Имате ли нужда от повече място за съхранение на рядко използвани предмети? Или ви липсва друга пълноценна стая?


Първо, трябва да решите, за какво ви трябва. Ще е ли удобно да превърнете в стая за гости, място за срещи с приятели или допълнителна детска стая? Каквото и да решите, обновяването на сутерена ще е по-скъпо и трудно от другите части на дома, тъй като строителните работи често остават недовършени.

Независимо от големината и осветеността на сутерена, тези съвети ще ви помогнат да създадете стая, в която ще се стремите да прекарвате възможно най-много време. По-долу ще намерите няколко страхотни начина да се възползвате максимално от вашето пространство.

Започнете с наемането на фирми за почистване на мазета

Начертайте подробен план

Когато решавате предназначението на сутерена и бюджета, трябва внимателно да обмислите оформлението.

Ако искате да оборудвате стаята за гости, тогава би било препоръчително да добавите баня, което също ще изисква подходящ план.

Ако стаята е доста голяма, тя може да бъде разделена на няколко стаи за различни цели. Но дори и да имате малко мазе, може да го направите многофункционално, като обмислите предварително опциите.

Интериори на мазе – стая за гости

За да създадете уютна стая за гости, използвайте неутрални цветове.

Наситените смели цветове привличат вниманието и придават изразителност на интериора. Но също така правят стаята да изглежда по-малка.

Ако подредите мазето по този начин, таванът ще изглежда по-нисък, а стените ще изстискат пространството. За да го разширите е по-добре да заложите на светли неутрални цветове, като сиво, бежово, бяло. Изберете големи мебели в същата цветова схема. Аксесоари, възглавници, завеси, килими и вази ще добавят ярки цветове и стил.

Интериор на мазе – всекидневна с бели стени

Важно правило: Белите стени и подове разширяват пространството. Ето, защо е добре да имате повече отворено пространство.

Ако мазето е малко, опитайте се да го оставите възможно най-отворено, без ненужни стени и прегради. Използвайте цвят и декор, за да създадете многофункционално пространство.

Например, от едната страна може да има зона за отдих за възрастни, обозначена с голям килим, с възможност за регулиране на яркостта на осветлението. И от друга страна, творческа работилница с широка, здрава маса, рафтове и по-ярка светлина.

Интериор на мазето – светла стая с зони

Многофункционална стая без стени и максимална светлина са друга добра алтернатива.

Прозорците в сутерена винаги са много по-малки от обикновено, тъй като помещението е частично или изцяло под земята. Една добре осветена стая не само ще изглежда по-голяма, но и няма да забележите липсата на прозорци в нея.

Разбира се, вграденото осветление спестява място, но таванът може да е твърде тесен или бюджетът да е ограничен. След това трябва да използвате стените и пода – украсете ги с висящи свещници, настолни лампи и подови лампи. За да отразявате светлината, може да помислите как да окачите огледала.

Интериорът на мазето – светла спалня с тавани с дървени греди

Други добри идеи за осветление на мазе са свързани с функционалните шкафове.

Въпреки високите цели, често се случва, че основната цел на мазето е да съхранява нещата.

Подгответе се за последния вариант предварително: планирайте вашите шкафове от тавана до пода, за да се възползвате максимално от пространството. Купете мебели с повдигащ се плот, в който да поставите нещата. Може да вземете част от мазето за склад, като го отделите от останалото пространство със стена, боядисана в същия цвят като основната стая.

Интериор на мазето – бели шкафове и рафтове по периметъра

Друг добър вариант ще е да поставите гардероби из цялата стая

В заключение:

Сами виждате, че има безкрайно много креативни идеи. Остава на вас да решите кое и как точно да си планирате, за да получите максимума от своите пространства.

Източник: sofia.bg.services