Как да избера най-подходящия механизъм за отключване на гаражна врата

Малко собственици мислят за начините на отваряне на желязни врати, докато нещо не се обърка или е време да ги заменят с нови. Изборът на правилният механизъм е от значение, за да не се налага нова инсталация през година.

Ето какво трябва да знаете при избора на нов механизъм за отключване на гаражна врата:

Първо трябва да решите каква марка и стил са ви нужни. Това определя до известна степен мощности и марки на предложенията на пазара. Помислете над безопасността, за отваряне и затваряне на вашата гаражна врата. Това ще гарантира, както здравето и целостта на вас и вашето семейство, така и ще предотврати увреждане на всякакви предмети по самата врата.

Разгледайте от многообразните многоцелеви и заключващи механизми за гаражни врати и може да сравните един модел с друг, за да намерите най-подходящия за вас. Може да сравните характеристики, цена, гаранция, размери, тегло.

Стил и функционалност – интериорни и гаражни врати идват в различни видове. Всеки, от тях има своите предимства, в зависимост от вида на гаражна врата и начините на повдигане и отваряне. Нещата, които искат от вас в магазина преди поръчката са височина и ширина, изолация и строителни материали. Всички те са определящи фактори в решението за закупуване.

Мощност – преценете колко конски сили са ви необходими, за да се вдигнете гаражната врата. Това зависи от вашата ситуация. Например, ако вашият отварящ механизъм трябва да се вдигне близо до 22 фута ширина, ще трябва най-малко ½ конски сили. Извънгабаритните и тежки врати ще се нуждаят от най-малко ¾ конски сили. Също така не забравяйте за скоростта на отваряне и типа асансьори вратата. Повечето стандартни модели се отварят напълно за около 7 инч в секунда, но някои модели могат да повдигнат вратата за два пъти на тази скорост.

Има и други фактори, над които е добре да помислите в избора на противопожарни врати и задвижващи механизми. Така например, ако имате нужда от повече светлина в гаража си, потърсете модели, които използват 100 вата крушки или еквивалентни LED крушки.

Време е да инсталирате – в случай, че сте избрали вашият механизъм потърсете професионален монтаж, за да го инсталират за вас, без грижи.