Как да изберем цвета на щори

Съществуват някои общи насоки за ефективно съчетание на завеси за всяка стая. За да изберете и съчетаете правилно ви препоръчваме да научите за някои от следните съвети:

Изберете нюанс

Изборът на цвят на щори изисква да се спазва цвета, който доминира в стаята.

За да се изолират завесите на цялостния дизайн е препоръчително да изберете малко по-лек или по-тъмен от стените в стаята. Например, украсена стая с жакардови тъкани.

В една стая с ярък, контрастен интериор, използвайте щори с разнообразие от цветове. С този подход, интериорът може да бъде повече игрив и светъл.

Друга възможност е да изберете двуцветни щори, поставянето им в центъра на един цвят, а по краищата другият е чудесна алтернатива.

Друга възможност е да искате да купите три различни ролетни щори, на различни нива, като по този начин създавате извънредно решение за осветление.

Ако трябва да се съсредоточите върху прозорците, вземете една сянка, която може да покрие целия спектър от цветове в стаята. Ако искате да се отпуснете в стаята, не използвайте ярки цветове, по-добре е да изберете най-пастелни нюанси. А тук може да научите как да се възползвате от пространствата на една малка стая.

От друга страна, с разпространението в цветовете на стаята на един и същи цвят е най-добре да вземете щорите с модел. Тези модели позволяват да придавате на помещението желания чара и да привличате погледи на възхищение към себе си.

Неотдавна, в интериорния дизайн често е можел да се открие бяла сянка. В този случай, препоръчваме да изберете контрастен цвят сочни щори и декоративни продукти, които могат да направят дизайна в стаята едно прясно докосване и да му придадат завършен вид.

Не се препоръчва да се вземат плата за пердета, цветове, съответстващи на тапет. Цветът на шоколад се комбинира най-добре със сметана и бежова сянка.

Бургундия сянка изглежда добре с бяло и златно и синьо или с жълто.

Ако искате да направите стаята малко по-широка, е препоръчително да се избере един полу-прозрачен плат. Ако искате да удължите тавана, поставете на щори на ивици, които да са в състояние да се разшири пространството визуално. С вертикални ще направите да изглежда по-високо.

За да се даде на стаята на хладен ефект можете да използвате синьо, лилаво или цвят в сив оттенък. Нюанси на бежово, жълто и теракот са в състояние да дадат топлина. Ето защо, за да направи стаята по-топла, препоръчваме да изберете щори в меки, топли цветове.

Стаята, направени в класически стил, перфектно се вписва със завесите на плътен материал с класически модел или ивици.

За да изберете правилните щори на прозорец помислете също от коя страна са прозорците на дома. Например, от северната страна използването на злато, сметана, жълти, бледожълти и меланж цветове е добра алтернатива.

Ако търсите повече светлина през целия ден, за да украсите стаята предложете щори в студени нюанси на синьо-зелено, сиво или синьо. Можете също така да изберете цвета на завесите, в зависимост от времето на деня. Тук трябва да се има предвид, когато помещението е най-осветено от слънцето.

Ако слънцето грее в по-голямата част от стаята на сутринта е добре да се изберат топли нюанси.

Стаите, обзаведени в дърво и камък, трябва да са изработени от естествени материали и цветове.

При желание и фантазия може да поръчате щори с печат на снимки, модел, или нещо, което ще означава за вас индивидуалния стил на помещението. Всичко, което искате да знаете, когато решите да си купите е точно на това място.