Как да организирате всичко в последния момент

Може би и на вас като родители се е случвало в последния момент да променяте планове или да се налага бързо адаптиране към промените, които прави вашия тийнейджър. Ако става дома за организация около празник за вашето дете, нещата няма да са много приятни. Ето, защо е добре да знаете кога и как може да лавирате в подобни случаи. Ето и три често срещани случаи, в които на всички ни се е налагало да сменяме плана:

Час при лекар – подобно поведение може да е много рисково. Уви, забелязва се у много хора. Дори момента, когато сте запазили час да ви се е сторил най-подходящия, то сега намирате извинение с всичко. Наемете хора за гледане на дете, освободете се от работа и други ангажименти и не отлагайте повече. Тук няма място за съмнения дали е правилно. Разбира се щом става дума за здравето ви, то е правилно да посетите лекаря.

Среща с приятели – ако в началото, когато сте се разбрали сте били ентусиазирани, но с времето и наближаването на срещата всичко ви се струва по-важно от срещата с приятели, то това поведение ясно говори за непостоянно отношение. Ако във вас се преплитат нежелание и безразличие и оправданието са децата, то вземете мерки. Научете повече за детски парти клубове в Изток, така няма да ви гризе съвестта, че сте отделили няколко часа за лично време и докато децата се забавляват.

Детско парти за рожден ден – свръхнатоварване и работа, често са най-доброто извинение, че не можем да се справим или умеем да отложим нещо във времето. За да си наложите важните неща, отбележете ги в бележника си като такива и се придържайте към тях.

Спортна тренировка – поставилите високо летвата за самите себе си се боят от собствен провал. Така, че ако сте направили положителната крачка да запишете своето дете на тренировки по някакъв спорт и силно вярвате, че това ще му е от полза, не лансирайте оправдания през ден от типа: „Много съм уморен и затова днес ще пропусна“ и пр. Двете страни у всяка личност е много вероятно в началото да си противоречат, но ако им дадете поле за изява, то по-вероятно е изцяло да ви склонят да се откажете.

Среща с гаджето – ако вече си имате поотраснал тийнейджър, то едва ли ще се вълнувате около някои от по-горе споменатите неща и все пак. Има много хора, които и на повече години постоянно отменят срещите си. Според психолозите зад това се крие характер на човек, който се притеснява да каже по-рано нещата, за да не се чувства притиснат, затворен или ограничен. Добре е само да се научите да се аргументирате, защо отменяте или защо се налага да отсъствате и всичко ще бъде наред.