Тайните на прислужниците, които трябва да се вземат под внимание

Тайните на прислужниците, които трябва да се вземат под внимание са в над 60 подробни елементи. Всеки един от тях и ние като прилежни домакини използваме у дома, но реално не сме се замисляли, защо е така.

Откраднахме някои идеи и стъпка по стъпка сега ви ги представяме:

За щастие, не е нужно да почукат на вратата на собствената ни спалня, професионални камериерки, за да знаем тези трикове, които сме подготвили за вас от телевизионния сериал. В по-удобно време на почистване, стартирайте и вие проекта:

Предвидете едно голямо почистване от тук: http://obshtini.com/tavani-mazeta-sofia/;

Планирайте извозване с товарен камион за всички стари мебели и оборудване:  http://hamalski.com/prevoz-na-mebeli-i-bitova-tehnika/;

Организирайте реда в дома по следната схема:

http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8/.

Подгответе инструменти

Тайните на прислужниците, трябва да се вземат под внимание. В специален камион, който те носят за себе си около хотела се разполага с всички необходими удобства за почистване. Къща, преди да започнете почистването, купата или кош и място за всичко, което може да бъде необходимо: кърпа, четка, почистващи продукти и ръкавици, не забравяйте да предприемате незабавно изхвърляне на боклука. Така няма да се разсейвате и няма да правите излишни движения.

Започнете почистване на чисто. Махнете всички торби и кофи с боклук, ако има мръсно пране в коша за пране, извадете остарялото в легла. Важно е да се промени почистването в началото, защото то винаги е пълно с прах, който след това се нанася върху повърхностите. Банята се цапа с козметика, тоалетна шелф, също трябва да бъде избърсван около елементите.

Използвайте микрофибър

Всички професионални почистващи предпочитат се чистят най-добре с микрофибърни кърпи.

Това е най-подходящо и за отстраняване на праха. Не използвайте прах за баня, полиестер или метлички от пера – те разпространяват прах върху околните повърхности.

Като се започне с почистването, не забравяйте, первази, защото от улицата до апартамента идва голямо количество прах. Избършете ги няколко пъти, преди да преминете по-нататък. Отстранете прах от масите и нощни шкафчета, първо избършете абажури и основи на лампи, повърхността на масата.

Прахосмукиране на завесите

Най-добрият начин да се отървете от прах по завесите е да се преборите с мокра или суха кърпа. Сгънете кърпата в средната с размер тръба и свалете прахта на пода. След това, завесите могат да бъдат повдигнати и поставени на перваза на прозореца, така че лесно да се мине с вакуум.

Първо прахосмукачка, след това измиване – винаги почиствайте пода преди измиване. Областите на проходните натрупва и най-много мръсотия са около вратата, а след това може да си проправите път в стаята, прахосмукачка може и да се върне към вратата.