5 SEO митове, оборени с факти и цифри

Съществуват някои „факти“ за SEO, които сме свикнали да считаме за крайната истина? Фактът, е че единственият правилен начин е да изберем ключови думи и да увеличим еталонната маса. Но години на практика са показали, че проблемът в търсачката засяга не само мястото в класацията, но и платената интернет реклама не са единственият начин за лидери.

Днес има много такива митове. И е време да разберем някои от тях. Ето няколко митове за SEO, които съществуват днес.

Мит номер 1. SEO е по-важно от марката.

За да се дискредитира този мит си струва да се разгледа глобалното разпределение на трафика в различни сфери на дейност, както и общият трафик във всички отрасли, комбинирани. В някои области директният трафик действително поема водеща роля по отношение на други източници на трафик (включително SEO). В други случаи препратките отиват на първото място. Това е ситуацията в областта на туризма и пазаруването, където навиците на потребителите са повлияни от различни фактори. Сравнете тези показатели с данните за финансовия сектор и медиите – в тези области хората знаят точно, на кои марки да се доверят.

Мит номер 2. Контекстната реклама може да увеличи SEO трафика в геометрична прогресия.

За да потвърдите това изказване, струва си да сравнявате 5 сайта, свързани с една област на дейност и фокусирани върху един пазар. Достатъчно е да сравнявате трафика с платената контекстна реклама и органичния (неплатен) трафик и да разберете как са свързани.

Мит номер 3. Социалните медии засягат неплатения трафик.

За да проучите проблема си струва да разгледате 4 конкурента на пазара на дребно. Дали трафикът от социалните медии увеличава органичния трафик от SERP?

Мит 3 – социални медии

Ако сайтът има добър трафик със социалните медии, това не означава непременно увеличение на неговия органичен трафик.

Мит номер 4. Дългите ключови фрази са по-важни от кратките и прецизни фрази .

Тази тема често се обсъжда и изглежда, твърдението не е лишено от логика. Истината ще помогне да се сравнят ключовите думи на четирите водещи онлайн магазини, които активно участват в популяризирането на SEO и могат да се похвалят с впечатляващ неплатен трафик от търсачката.

В това проучване е свързано с „дълги“ ключови фрази с повече от 20 знака. Резултатите от проучването изглеждат удивителни. Кратките ключови фрази, отговарящи точно на заявката, често са подценени.

Мит номер 5. Броят на външните връзки не е толкова важен, колкото преди .

Оказа се, че трафикът от търсене във всеки сектор е по-голям за този сайт, който е натрупал по-добра референтна маса. Качеството се оценява от гледна точка на самите връзки и препращащите домейни, SEO.

Мит 5 – Брой

Действителните цифри ясно показват, че трябва да натрупате референтна маса за всеки уеб ресурс.

Общи резултати

Проучването на 5 установени митове от гледна точка на конкретни факти показва, че почти всички от тях са само митове. За по-задълбочен анализ трябва да се обърнем към проблема по-широк и по-дълбок, да събираме повече данни. Но дори и анализът, извършен в тази статия, ясно показва тенденции, които ще бъдат потвърдени в хода на по-подробно проучване на SEO митовете.

eXtremeSEO  разбулваме всички митове и догатки. Не се колебйте да ни се обадите!